The Hardest Thing (Specijalno od Sanje za toshicaaa.blogger.ba,veliko hvala Sanja!T.S.) - **Hvala ti sto jos si tu**

**Hvala ti sto jos si tu**

Ako postoji sjaj na zemlji onda je to u tvojim ocima Ako postoji bol onda je to zivot bez tebe... Zapjevaj mi nekad,tamo gore,da ti ne zaboravim glas Nasmij mi se ponekad,al' ono glasno...da me probudis iz ovog ruznog sna u kojem moram da zivim...

27.01.2009.

The Hardest Thing (Specijalno od Sanje za toshicaaa.blogger.ba,veliko hvala Sanja!T.S.)

Sve sto je vezano za Toseta sad je bura od emocija, i izmesanih osjecaja..tako je sad smo tuzni sto ga nemamo, a presretni sto smo ga imali. I znam da se i vama desava isto sto i meni kad god vidim njegovu sliku ili njegovu snimku, na licu mi osmijeh, a u ocima suze.

 

Takva sam bila skoro sve vrijeme dok sam gledala dokumantarac. Da cak sam se smijala, sto i nisam ocekivala. a kako da se ne nasmijes kad vidis one male sretne okice. Ono malo balavo dijete, a ipak prezgodni frajer. Da to mi se i najvise svidjelo u filmu, prikazali su ga bas nakvog - kakvog ga se sjecam. Mali balavac- koji kad stavi slusalice u usi gubi osjecaj za prostor i vrijeme i pjeva kao da ga nitko ne slusa.

 Blia je jedna takva scena. Stavio Tose slusalice u usi i vice pjeva unese se u pjesmu, a Andy slusa i kaze mu:'' Odpjevaj jos jednom to.''

 - Tose kaze: '' Zasto?'', a Andy: '' Zato jer si to odpjevao ko da pjevas za ukus sladoleda koji ti se jako svideo''... E bas je takav bio pjevao iz srca, bas su to dobro prikazali onima koji ga nepoznaju.

 

Sjecam se da sam se bas nasmijala na jednu scenu dok su bili na Jamajci on komentira: ''Joj nisam naviknut na visoke temperature.''  hehe i bas tako slatko je izdahnuo.

A sta ce kad je bio covjek koji je volio zimu. Omiljeno godisnje doba mu je bila zima, jos kad uracunas da je odrastao u Krusevu na ovakvoj nadmorskoj visini.

Sjecam se da mi je bio smijesan te da se nije moga priviknuti u Skopju tokom zime . Pa je po citavu zimu hodao bos po stanu. hahaha kad je bio naviknut na kamine i peci i hladne Krusevske snjezne zime. hehehe

Ali nisu zaboravili da pokažu i njegovo zgodno tijelo.

Uh, scene kad se on pojavio na plazi u crvenom kupacem kostimu, pripijen uz telo, a crnkinje na plazi se bas primetno okrenu za njim i shapucu medjusobnom u stilu: vidi ovoga, dobar frajer. Eeeeeh. vajan je bio. Bog ga rukama stvarao i vajao.

 

Odlicno su prikazali svaku njegovu karakteristiku.  Cak i to da Ljilja nije mogla da ga odvoji  od obozavateljice. Da je on uzivao u kontaktima sa publikom. Ima scena gde on kaze: Samo jos ova dva autograma Ljiljo, samo jos ove dve cure da slikaju. hehe Uvijek da svaku curu poljubi, da svako djete zagrli, da svima da autogram, da se sa svima slika...

 

A o talentu da nepricam. To najbolje prikazuje scena gde je njemu je melodija u glavi i on svira sa ustom i pokusava da objasni Andy kakvu pjesmu zeli, a Andy sa gitarom lovi akorde. Maestro-BRAVO . Cudo od coveka je bio. A glasovne mogucnosti vide se na svakoj sceni, jer Tose malte ne na svaku scenu pjeva.

 

I sve lepo i slatko, i uzivala sam sve vreme. Cak sam imala osjecaj da Tose sedi pored mene i skupa gledamo i smijemo se i ceka moje komentare . Kao nekad sto je trazio da cuje moje misljenje i moje komentare i kritike. ALi odjednom je taj osjecaj nestao. Cak sam imala i osjecaj kako me odjednom ode i ostavlja me  i kao da kaze: Sad ces morati sama dalje ...

 

You gotta Be Holding on

you gatta be strong

Then I will fall away

 

To je bio trenutak kad su na ogromnom ekranu pokazali prilicno morbidan prizor. Prizor je bio kroz prozore djipa, a djip u voznji. I imas osjecaj da se i ti nalazis u djipu. I vozi djip bas po onaj put po kojim je Tose zadnji put putovao. I odjednom na cestu kod Nove Gradiske zacrni se slika i cujes kocnica i udar.

 Ne mogu da vam objasnim. Osjecaj da se nalazim u djipu i da sam upravo dozivjela prometnu nesrecu, da mi se pruza prilika da promjenim pricu da spasim Tosu. To mi je sve proslo kroz glavu u dio sekunde. Cak sam i skocila sa sediste i odjednom shvatis da je to film i da je sve to GOTOVO.

To mi je bilo ko shlakanica da se vratim u realnosti. Da shvatim da Tose nije do mene, i da se ono kobno jutro zaista dogodilo.

Cak su i prikazali da i pored toga sto je on bio normalan, skroman, prizeman on je na Balkanu bio VELIKAN.

Prikazali su da se zbog tragedije otkazala Vladina sednica u Makedoniji. Da se o tragediji pricalo na svim vestima i emisijama na Baklanu pa cak i na BBC.

Jednostavno receno da je bila tuga od Vardara pa do Triglava.

 

I sta vise reci. Mozda je sve to dobro iz producentske i umjetnicke gledne tocke, ali... Uz te kadrove ja sam na neki nacin ponovo prezivjela 16 i 17.10.2007 ,a Bog zna da nisam htela ni jednom da ih dozivim a kamo li 2 puta da to prezivljavam.

Meni je bilo pretesko. I jos uvjek nemogu doci k sebi.

I pokusavam da svatim zasto je to tako prikazano i non stop mi se vrte kroz glavu reci redatelja da je to film za ljude koji ne poznaju Tose. Ali ipak i u filmu za Lady D. nema scene o prometnoj nesreci. Zasto je to tako stvarno prikazano?  Zasto tako bolno za nas koji ga volimo i koji ga poznajemo?

 

Mozda ce netko reci to nije film za nas. Za nas koji ga volimo i za nas koji imamo slabo srce za takve prizore narocito ako su vezani za Tosu. Ali ja sam uzivala u film (naravno do onog trenutka). Zato vam preporucujem da nadjete dobro drustvo, netko da vas tijesi i da ga pogledate. Buduci da sam cula da ce biti i DVD izdanje.

Ja bi voljela da je bilo netko da mene upozori na one scene, zato vas ja upozoravam SAMO HRABRO NEK TOSE BUDE UZ VAS. I ako imate priliku pogledajte film.

 

VE SAKAM SANJA

 **Hvala ti sto jos si tu**


Banner bloga
BannerFans.com