Ostvaruje se Njegov san... - **Hvala ti sto jos si tu**

**Hvala ti sto jos si tu**

Ako postoji sjaj na zemlji onda je to u tvojim ocima Ako postoji bol onda je to zivot bez tebe... Zapjevaj mi nekad,tamo gore,da ti ne zaboravim glas Nasmij mi se ponekad,al' ono glasno...da me probudis iz ovog ruznog sna u kojem moram da zivim...

26.08.2009.

Ostvaruje se Njegov san...

Polako se ostvaruje Tošin san, da manastir Sveto Preobraženje koji je gradio, postane duhovni hram dostupan svim građanima Makedonije.
Danas je u promet pusten put od oko 1 kilometar od manastira do mjesta gdje će po Tošinoj želji, biti izrađen križ visok 33 metra (kao iznad grada Mostara). Svečanim puštanjem ovog puta ispunili smo još jedno obećanje, ali isto tako ostvaruje se san jednog velikog čoveka koji na žalost više nije među nama, izjavio je Mile Janakieski, ministar prometa RM.

Prošle godine, također po Tošinoj želji, postavljen je mramorni oltar i izgrađen konak. Prema obitelji Proeski, sada ostaje da se tu još izrade freske, a očekuje se da veliki križ i freske budu gotovi tokom godine. Raširio bi ruke obraćajući se njegovom tati riječima: Ćale ovdje ćemo graditi križ visok 33 metra, i evo dosao je dan kada će mu se te želje ostvariti, rekao je Anastas Proeski, Tošin stric.

Tisuće ljudi iz cijele Makedonije i inozemstva, došlo je danas u Kruševo posjetiti mjesto gdje je Toše nalazio najveći duhovni mir. Ipak Makedonci, kršćani, došli smo za praznik Sveto Preobraženje, ali prije svega najveći motiv nam je Toše, kaže Marija Mihajlovska, posjetiteljica iz Skoplja .

Ovdje nisam prvi put, bila sam i prije, a dolazim samo zbog Toše, rekla je Marija Milanov, gost iz Srbije. Inače u toku je izgradnja njegovog memorijalnog centra na Gumenju, za kojeg se iz ministarstva kulture nadaju da ce također biti završen tijekom godine.

a1.com.mk
**Hvala ti sto jos si tu**


Banner bloga
BannerFans.com